Thursday, March 13, 2008

Menu voleb

Pro vstup do menu voleb slouží ikona dveří v levém dolním rohu obrazovky. Po kliknutí na ni se v levé části obrazovky objeví menu s následujícími volbami:

Titulky - Zde můžete zapnout nebo vypnout české titulky.
Hlasitost - Tento posuvník slouží k úpravě hlasitosti všech herních zvuků. Standardně je nastaven na 100 %.
Hudba - Následující posuvník upravuje hlasitost hudby a standardně je na hodnotě 40 %.
Autoři - Toto tlačítko zobrazí informace o autorech hry.
Uložit - Po stisknutí tohoto tlačítka se přenesete na obrazovku ukládání hry. Kurzor myši se změní na obrázek vaší současné pozice ve hře. Kliknutím na jedno z šesti políček pak uložíte hru do dané úložné pozice. V případě, že všechna políčka zaplníte, můžete kterékoliv z nich přepsat tak, že do něj znovu uložíte svou pozici.
Nahrát - Kliknutím na toto tlačítko se přenesete na obrazovku nahrávání hry. Kliknutím na jeden z šesti obrázků pak můžete nahrát příslušnou pozici.
Restart - Tímto tlačítkem můžete začít hrát hru znovu od začátku.
Konec - Takto označené tlačítko ukončí hru a vrátí vás do systému Windows.
Návrat - Poslední tlačítko slouží k uzavření menu voleb a návratu do hry.


Horké klávesy

Alt + F4 - okamžité ukončení hry a návrat do Windows (vaše aktuální pozice však nebude uložena)

ESC nebo MEZERNÍK - přeskočení animované sekvence nebo rozhovoru


Hádanky a herní aktivity


Návštěva Králíčka

V lese je zase jednou opravdu nádherný slunečný den. Prasátko si je navíc jisto, že dnešek je zcela nepochybně velmi významný. Proto si jej chce namalovat do svého alba, ale brzy zjišťuje, že úplně zapomnělo, čím je právě dnešek tak důležitý.
Nakonec Prasátko usoudí, že odpověď na tuto otázku bude znát Králíček. Králíček vždy ví o všech důležitých událostech. Musíte tedy dovést Prasátko ke Králíčkovu domu. Když však zaklepete na jeho dveře, nikdo vám nepřijde otevřít. Králíček totiž klepání neuslyší.
Již na první pohled se nabízí možnost zazvonit na zvonek nalevo od dveří, nicméně ten je příliš vysoko a Prasátko na něj nedosáhne. Může si však pomoci přesunutím malé stoličky, která se nachází na pravé straně dveří. Pak Králíček konečně otevře dveře a pozve Prasátko dále. To brzo zjistí, že Králíček je velmi zaneprázdněn vařením OPRAVDU velké polévky pro všechny své přátele. Ti mu také slíbili přinést rozličné přísady do polévky, ale žádný z nich dosud nedorazil. Králíček je bezradný a dobrosrdečné Prasátko mu ihned nabídne svou pomoc.
Prasátko si rychle nakreslí do svého alba všechny potřebné přísady. Jedná se o med, bodláky, žaludy, pepř a mléko a různé druhy zeleniny. Králíček dále předá Prasátku košík a pošle ho na svou zahrádku pro zeleninu.


Sbírání zeleniny

* Na Králíčkově zahrádce rostou následující druhy zeleniny: mrkev, brambory, cibule, pastinák a ředkvičky.
* Aby byla hra zajímavější, Králíček bude při každém hraní hry požadovat jiné druhy zeleniny. Požadované druhy je nutno utrhnout, nicméně vám nic nebrání nasbírat tolik zeleniny, kolik jen chcete. Všechny nasbírané druhy zeleniny pak budou Prasátku na konci hry k dispozici při výrobě OPRAVDU velké polévky.


Získání medu

* Kousek od Králíčkova domu narazí Prasátko na Tygra, který poskakuje pod velkým stromem. Tygr Prasátku řekne, že pod větví se nachází včelí hnízdo plné lahodného medu.
* Med je potřeba do Králíčkovy OPRAVDU velké polévky a Tygr Prasátku slíbí, že mu pro něj vyskočí, pokud mu přinese vhodnou nádobu (džbánek na med). Tu Prasátko prozatím nemá, ale moc dobře ví, kde by se dala obstarat. Proto se vydává směrem k domu Pů.