Monday, October 29, 2007

Příběh

Před dávnými časy, když byla Země ještě mladá a celou ji pokrýval led, třímali moc veškerého stvoření ve svých rukou velcí duchové polární záře. Tehdy žili lidé i zvířata podle stejných pravidel a bratrsky se dělili o zemi i o potravu. V Disneyově příběhu Medvědí bratři je Kenai tvrdohlavý dospívající mladík, který nechápe, že by měla být v přírodě zachována rovnováha. Když jeho starší bratr padne za oběť medvědovi, nechá se Kenai unést svými city a hledá pomstu. Velcí duchové však zasáhnou – aby poznal, co je v životě skutečně důležité, promění v medvěda jeho samotného. V této zvířecí podobě pronásleduje Kenaie jeho poslední bratr Denahi. Kenai nesmí dopustit, aby ho lovec vystopoval, a musí nalézt bájnou polární záři, domov velkých duchů, kde se opět promění v člověka.
Kenai sám nezná cestu, a proto se k němu přidá otravné medvídě jménem Koda, jež mu pomůže. Společně je čeká strastiplná cesta, na níž musí bývalý Indián přehodnotit všechno, co pro něj dosud představovalo hodnoty bratrství. Nakonec zjistí, že proměna v medvěda vlastně není ničím v porovnání se změnou, která se udála v jeho nitru.
Po spuštění Disneyovy hry Medvědí bratři se objeví hlavní nabídka, z níž lze zahájit novou hru, načíst uloženou pozici, upravit herní nastavení nebo se vrátit zpět do Windows.
Nová hra
Na začátku si můžete vybrat ze šesti prázdných pozic – klikněte na zvolené pole a zahájíte novou hru. Chcete-li přepsat již existující uloženou pozici, pak klepněte na obrázek hry předchozí a poté tlačítkem ANO své rozhodnutí potvrďte.
Načtení hry
Stačí kliknout na obrázek hry, v níž chcete pokračovat.
Závodní hry
Pokud jste již zdolali ledový průsmyk nebo tah lososů, můžete se k nim vrátit a zahrát si některý z nich ještě jednou. Stačí si napravo vybrat příslušný obrázek.
Nastavení
V nabídce nastavení lze upravit následující volby:
Grafika
Renderování – Pokud vaše grafická karta zvládá real-time 3D renderování, bude tento ovladač implicitně nastaven na Direct3D. V případě, že se vyskytnou problémy, můžete tuto volbu změnit na softwarové renderování.
Rozlišení – Zde si můžete ze seznamu vybrat, jaké rozlišení chcete ve hře používat. Implicitně je nastaveno na 640x480.