Monday, March 17, 2008

Domek Pů

Past na kolasice
* Tuto hádanku je nutno pro dohrání hry splnit pouze jednou, nicméně pokud se později během hry rozhodnete věnovat aktivitám v Půově domu či na pasece u osla Ijáčka, musíte dřevěné prkno přemístit na příslušné místo.
* Když Prasátko dorazí k domku Pů, zjistí, že Pů zde vykopal hlubokou past na kolasice a nyní se přes ní nemůže dostat domů. Prasátko požádá Půa o džbánek na med, který by mu Pů rád půjčil, jen kdyby se dostal domů přes svou past. Prasátko tedy musí vzít dřevěné prkno, které slouží k překonání potoka poblíž paseky s oslem Ijáčkem (viz. níže), a položit je přes Půovu past.

Rozbité džbánky Pů (minihra)
* Tuto hádanku je pro dohrání hry nutno alespoň jednou vyřešit. Vyřešením totiž Prasátko získá džbánek na med. Později je možno ji neomezeně opakovat.
* Když se Pů a Prasátko konečně dostanou do Půova domů, Pů zjistí, že už mu zbyla jen malá kapka medu. Během její konzumace ztratí rovnováhu a při pádu shodí a rozbije všechny své džbánky na med.
* Úkolem Prasátka je složit rozbité kousky džbánku zpět dohromady tak, aby do něj bylo možno nabrat med do Králíčkovy polévky.
* Na obrazovce uvidíte obrys džbánku a okolo něj budou všechny rozbité kousky. Bude se tedy jednat o klasickou puzzle skládanku. Kliknutím na některý z kusů jej seberete a následně jej budete moci dalším kliknutím umístit kamkoliv do obrysu džbánku. Pokud rozbitý kus umístíte na správné místo, ozve se slyšitelné klapnutí. S tímto kusem pak již nebude moci dále pohybovat. Umístíte-li rozbitý kus špatně, musíte jej znovu sebrat a položit na jiné místo.
* Až budou všechny střepy správně umístěny, spojí se dohromady a džbánek bude opraven. Pů Prasátku poděkuje a požádá ho, zda by jej zaneslo Králíčkovi místo něj.
* S džbánkem pak Prasátko musí jít zpět k Tygrovi, který jej naplní medem z hnízda.
Poznámka: Skládání džbánku je možno neomezeně opakovat. Při každém pokusu bude druh džbánku i počet kusů jiný.