Wednesday, March 19, 2008

Jezírko s lekníny (minihra)

* V další části lesa narazí Prasátko na jezírko, na jehož protějším břehu pořádali Klokanice a Klokánek svůj piknik. Na druhém břehu jezírka bude také zřetelně vidět džbánek s mlékem, které Králíček potřebuje do své OPRAVDU velké polévky.
* Úkolem Prasátka je nalézt správnou cestu na druhý břeh jezírka. Na své cestě přes jezírko musí Prasátko využít balvany, klády a lekníny. Až dorazí na druhý břeh, bude moci sebrat mléko pro Králíčka.
* Při překonávání jezírka klikejte na rozličné klády, balvany či lekníny. Pokud bude daný objekt dostatečně blízko, Prasátko na něj přeskočí. Kliknete-li na objekty, které budou mimo dosah, nebo na vodu, Prasátko se o skok nepokusí.
* Lekníny na jezírku se obvykle vertikálně či horizontálně pohybují. Pakliže narazí na nějaký balvan či kládu, okamžitě změní směr pohybu. Budete-li se chtít na takový leknín dostat, musíte na něj kliknout v pravý čas, až bude dostatečně blízko Prasátka.
Poznámka: Tuto minihru je možno neomezeně opakovat. Hra obsahuje 10 různých jezírkových "bludišť", přičemž jejich obtížnost postupně vzrůstá.


Ijáčkův domek

Bodláky od Ijáčka
* K Ijáčkovu domku se dostanete přes malý potůček, nad kterým se nachází provizorní most v podobě dřevěného prkna. Jedná se o totéž prkno, o kterém jsme hovořili výše při překonávání pasti u Pů. Budete-li se tedy chtít dostat do Půova domu, musíte desku sebrat a přenést ji nad zmíněnou past.
* Osel Ijáček se nachází před svou chatrčí a pokouší se malovat obrázky. Hned vedle něj leží několik bodláků, které Králíček potřebuje do své polévky. Kliknutím je přemístěte do inventáře a budete je tedy moci odnést Králíčkovi.


Osel Ijáček (minihra)

* Ijáček má problém s volbou barev pro své obrázky a Prasátko by mu samozřejmě rádo pomohlo. Vaším úkolem tedy bude vybarvit různé obrázky. Jaké barvy použijete, je pouze na vás.
* S vybarvováním započnete kliknutím na Ijáčka. Tím se přenesete na obrazovku, na které se bude nacházet velký nevybarvený obrázek a řada kreslících nástrojů. Tedy barevná paleta, štětec, kapátko a houbička. Dále zde najdete dvě šipky, které slouží k přepínání mezi Ijáčkovými kresbami. Kliknutím na ikonu Prasátkova alba se vám naskytne možnost vybarvit i obrázky v tomto albu. Ikonou v pravém dolním rohu obrazovky se pak můžete přepínat mezi Prasátkovým a Ijáčkovým albem.
* K vlastnímu vybarvování slouží štětec. Abyste jej mohli použít, musíte si zvolit nějakou barvu. Kapátko slouží k přenosu barev ze zásobníku napravo do mixážní palety v levé části obrazovky. Nanesením různých barev do jednoho políčka je smícháte. Do kapátka můžete nabrat barvu ze zásobníku, palety i vlastního obrázku. Kliknutím štětce na některou z ohraničených částí obrázků ji vybarvíte zvolenou barvou. Houbička slouží k vymazání barvy z levé palety nebo obrázku.
* Všechny vaše obrázky budou uloženy při ukládání herní pozice.