Tuesday, March 25, 2008

Domek Sovy

Klíč od domku - tuto hádanku je nutno vyřešit pouze jednou.
* Když Prasátko dorazí k domku Sovy, zjistí, že se Sova nemůže dostat dovnitř, neboť ztratila klíč.
* Sova ví, že si klíč schovala někde u domku, ale neví kde. Potřebuje proto Prasátkovu pomoc. Musíte tedy prohledat okolí domu a nalézt Sovin klíč. Tím získáte přístup do jejího domku, kde se mimo jiné nachází i pepř do Králíčkovy polévky.
* Klíč může být ukryt na několika různých místech. Úkryt bude při každém hraní hry jiný.


Koření (minihra)
* Tuto hádanku je pro dohrání hry nutno vyřešit pouze jednou. Později je možno ji neomezeně opakovat.
* Až se dostanete do domku Sovy, klikněte na poličku s kořením. Sova vám řekne, že pepř, který slíbila Králíčkovi, nemůže najít, protože má ve svých kořeních velký nepořádek. Musíte tedy seřadit koření do poličky podle abecedy.
* Každé koření se nachází v jedné lahvičce. Na etiketě lahviček je vždy uvedeno první písmeno názvu koření. Kliknutím na lahvičku ji uchopíte a následně ji budete moci umístit do jednoho z pěti míst na poličce. Umístíte-li všechna koření do poličky ve správném pořadí, Sova vám pogratuluje a předá Prasátku pepř pro Králíčka. Nebudou-li koření umístěna správně, Prasátko vám to řekne a budete je muset zkusit seřadit znovu.
* Vždy, když kliknete na některé koření, řekne vám o něm Sova zajímavou informaci.
* Tento rébus je možno neomezeně opakovat. Sova má více než dvě desítky koření a bude je chtít seřadit podle abecedy, barvy víčka či výšky lahvičky. Všechny tři druhy řazení mohou být také v obráceném pořadí.
* Jakmile získáte pepř, zaneste jej Králíčkovi.


Sbírání žaludů

Králíček potřebuje do své OPRAVDU velké polévky i 10 žaludů. Prasátko žaludy miluje, a tak mu jistě nebude dělat problémy je vyhledat. Žaludy je možno nalézt prakticky po celém lese. Jakmile nějaký objevíte, kliknutím jej přeneste do svého inventáře. Až jich nasbíráte alespoň 10, zaneste je Králíčkovi.


Prasátkovo album

Prasátkovo album zaznamenává všechny důležité události, které Prasátko prožije, a nachází se v něm i seznam všech ingrediencí do Králíčkovy polévky.

Vždy, když Prasátko získá některou přísadu do OPRAVDU velké polévky, můžete si jeho úspěch ověřit v albu. Daná přísada se totiž okamžitě vybarví. Dosud nenalezené přísady budou pouze černobílé.

POZNÁMKA: Vybarvení přísady značí pouze její nalezení. Pro splnění hlavního herního úkolu ji však ještě budete muset zanést Králíčkovi.

Ostatní obrázky v Prasátkově albu si můžete pro zábavu vybarvit u osla Ijáčka. Kliknutím na album během vybarvování jeho obrázků získáte možnost použít všechny kreslící nástroje i v Prasátkově albu. Podrobnější informace naleznete výše - u bodu nazvaného "Osel Ijáček".