Wednesday, April 09, 2008

Změna nastavení grafiky

Změna nastavení grafiky

1. Klikněte pravým tlačítkem kamkoliv na pracovní plochu a zvolte možnost Vlastnosti.
2. Klikněte na záložku Nastavení.
3. Změňte nastavení barev na hodnotu "High Colour (16 Bit)" nebo vyšší.
4. Přesuňte posuvník u položky rozlišení na hodnotu "800 x 600 pixelů" nebo vyšší.
5. Klikněte na tlačítko "Potvrdit".
POZNÁMKA: Za určitých podmínek může být pro dokončení těchto úprav nutno restartovat váš počítač. Pokud to bude i váš případ, následujte pouze pokyny na obrazovce.
6. Pokud nebude nutno počítač restartovat nebo neprovedete žádné změny v nastavení, klikněte na tlačítko OK. Tím uzavřete panel nastavení grafiky.

Řešení problémů s DirectX

Tato hra používá rozhraní Microsoft's DirectX 8 nebo vyšší, které ve všech aspektech zvyšuje výkon všech aplikací.

Pro dosažení maximálního výkonu hry by vaše grafická i zvuková karta měly být DirectX 8 kompatibilní. Současně musíte mít nainstalovány i DirectX 8 certifikované ovladače. Pokud budete mít problémy s grafikou či zvukem, jejich příčinou budou možná právě staré či nekompatibilní ovladače pro příslušná zařízení.

Zda máte DirectX 8 certifikované ovladače, lze snadno ověřit programem DirectX Diag (DXDiag), který byl na váš počítač automaticky nainstalován při instalaci rozhraní DirectX. Tento program zobrazí (kromě mnoha dalších informací) číslo verze a další podrobnosti o ovladačích vaší zvukové a grafické karty.

Program DirectX Diag spustíte následujícím způsobem:
1. Klikněte na tlačítko Start a zvolte možnost Spustit...
2. Do políčka "Otevřít:" zadejte příkaz DXDIAG a klikněte na tlačítko OK nebo stiskněte klávesu Enter. Program bude nejprve chvíli zjišťovat informace.