Saturday, April 26, 2008

Aktualizace ovladačů

Instalace nových ovladačů pro grafickou a zvukovou kartu vám může přinést řadu výhod (např. zvýšení výkonu, novou funkci či odstranění různých problémů). Pokud jsou herní animace pomalé nebo často dochází k zamrznutí počítače, může vám pomoci právě instalace nových grafických ovladačů. Aktualizace ovladačů ke zvukové kartě zase může vést k čistšímu a kvalitnějšímu zvuku.

Výrobci hardwaru pro své produkty pravidelně vydávají nové ovladače, které často zvyšují jejich výkon nebo odstraňují různé problémy. Zjistíte-li, že váš počítač používá více než rok staré ovladače, měli byste co nejdříve nainstalovat nové.

Pokud jste grafickou a zvukovou kartu zakoupili společně s celým počítačem, pak vám jejich ovladače většinou poskytne právě výrobce počítače. Jestliže jste tyto komponenty zakoupili samostatně, ovladače hledejte na internetových stránkách jejich výrobce. Adresy těchto stránek naleznete v dokumentaci k vašemu PC nebo jednotlivým hardwarovým komponentům. Vězte prosím, že stahování nových ovladačů z internetu vás může stát telefonní či jiné komunikační poplatky.